תגיות

יש באחו הרבה צמחי בר למאכל. הגדולה והמוכרת מביניהם היא החלמית המצויה – החוביזה – ששמה נלקח מהמילה "חובז", לחם בערבית. לילדי שנות ה-60 סיפרו שכשהיה מחסור באוכל בזמן המצור על ירושלים במלחמת העצמאות תושבי העיר אכלו חלמית. כשהייתי ילדה חשבתי שהם אכלו את הפירות הלבנים הקטנים שלה, שנראים כמו חלה עגולה, אבל היום אני יודעת שהם אכלו את העלים (שהם אכילים בדיוק כמו תרד ומנגולד). כשהעלים צעירים ורכים אפשר פשוט לאדות אותם (כמו במתכון למטה), וכשהם גדולים אפשר להשתמש בהם להכין "ממולאים" כמו שמשתמשים בעלי גפן.

אתם מוזמנים לקטוף כמה שבא לכם. יש באחו ה-מון. רק היזהרו מהסרפדים שגדלים לצידם לפעמים.

מירי דהאן

תבשיל חובזה

מתכון של חוסאם ממסעדת "אלבאבור"

המרכיבים (ל-4 מנות):

צרור גדול של עלי חובזה טריים (להפריד מהגבעולים)

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן זית לטיגון

מיץ מלימון טרי

ההכנה:

  1. קוצצים את החובזה לרצועות דקות ושוטפים היטב.
  2. מזהיבים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה מאוד (בהתחלה החובזה תופסת הרבה מקום)
  3. מוסיפים את עלי החובזה, מערבבים, מתבלים במלח, וממשיכים לבשל עד שהעלים רכים.
  4. מסירים מהאש, סוחטים מעל את מיץ הלימון ומגישים חם או קר. טעים מאוד על אורז.

מקור: ynet.co.il/articles/0,7340,L-4038614,00.html

עוד מתכוני חוביזה כאן:

http://food.walla.co.il/item/2610715

מודעות פרסומת