החוביזה היא מזון משובח – מכילה 12.7 מיליגרם ברזל במאה גרם (בכבד עוף יש 12.8 מיליגרם). אתם יכולים ליסוע לקנות אותה אצל ״האמנונים״ בנטעים או פשוט לקטוף אותה חמש דקות מהבית, כי מעתה ועד סוף אפריל האחו שלנו משופע בה: יש חלקה קטנה (מעורבת עם סרפדים) תחת האקליפטוס, והמון המון חוביזה בעומק השטח, בין העצים.

תמצאו אותה בתפריטים של מסעדות שמשתמשות בצמחי בר עונתיים: מסעדת אקליפטוס הירושלמית, מסעדת עזבה בדיר-אל-אסאד, ומסעדות אל באבור ביוקנעם ובאום אל פחם.
אפשר להשתמש בה בקלות במטבח ביתי (תשאלו את רותי שוורץ): היא מצויינת לממולאים (חשוב לבחור עלים רכים וצעירים) ולקציצות. הכי פשוט להקפיץ אותה במחבת עם שמן זית, מלח, פלפל והמון שום ולפזר כמה עלי זעתר לסיום.

המתכון (בתמונות למטה, בלי מילים) וההדגמה באדיבות השף משה בסון ממסעדת אקליפטוס, בעת סיור ליקוט בהר הרוח (קראו עליו במדור ״פינוק״ בגיליון פברואר של ״מנטה״). אתי ואני סיירנו וטעמנו. היה מצויין.
מרגע הזהבת השום ועד שהכל מוכן: חמש דקות בערך.

20130117-225836.jpg

20130117-225947.jpg

20130117-230349.jpg

מודעות פרסומת